Run Amsterdamse Bos

Geplaatst op door

Onze vaste loopgroep in het Amsterdamse Bos, met daarnaast cursusactiviteiten voor hardlopers op verschillende niveau’s, traint onder de naam Run Amsterdamse Bos.

Heb je geen of beperkte ervaring met hardlopen? Dan is de cursus ‘Hardlopen rustig van start’ prettig om te beginnen of rustig aan te herstarten. De meeste mensen weten wel dat sporten gezond is, maar een groot deel weet ook dat beginnen met hardlopen vaak moeilijk is en daarbij soms eindigt in frustratie of erger… een lelijke blessure. Om dit te voorkomen wordt je in deze cursus begeleid om gedoseerd, met looptechniek en basis krachttraining, een goede start te maken met als doel na afloop ongeveer een half uurtje rustig aaneen te kunnen hardlopen.

Heb je de eerste ervaring met hardlopen opgedaan dan is kun je ‘rustig verder’. Wil je technisch beter leren lopen en door efficiëntie sneller en verder lopen, ook dan kun je in cursusvorm of bij De Loopgroep aansluiten. Bij de trainingen krijg je een trainingsschema om te trainen met één groepstraining en 2 trainingen op eigen gelegenheid. Dit schema wordt aangevuld met extra tips en informatie op de website.

Om in een vaste groep te trainen is naast motiverend en leerzaam ook gewoon gezellig. Om deze reden trainen veel hardlopers het hele jaar door en bij voorkeur in hun vaste groep. Deze groep is met een voordeliger jaarabonnementen. Elke zaterdagochtend 10.30 uur (verzamelen vanaf 9.15 uur) train je in het Amsterdamse Bos een afwisselend trainingsprogramma. Met de intervaltrainingen als basis, is er een afwisseling met heuveltrainingen, fartlek (vaartspel),running bootcamp en ‘off-road’-trainingen. Alles voor een goede looptechnische en fysieke ontwikkeling. Met ‘De Loopgroep plus’ ga je meer keren in de week meetrainen en krijg je door het jaar heen zonder extra kosten extra trainingsmogelijkheden.