In 2019 starten met hardlopen?

Het (weer) starten met hardlopen is soms moeilijk, vaak weinig motiverend en vaak ook blessuregevoelig. De hardloopcursus ‘Hardlopen rustig van start’ helpt je. Lekker hardlopen wie wil dat niet, werken aan je conditie of gewoon even de stress van de week eruit lopen. Trainen in een groepje helpt dan en een goede begeleiding is belangrijk. Verder geniet je bij het hardlopen van het Amsterdamse Bos en haar directe omgeving.

Heb je een beperkte conditie, geen of weggezakte hardloopervaring en geen blessure of gezondheidsbeperking kom dan meetrainen. De cursus ‘Hardlopen rustig van start’ start zondag 28 oktober 2018. Met elkaar vind de juiste motivatie om te beginnen met hardlopen en met onze professionele begeleiding leer je technisch goed hardlopen, bouw je spierkracht en duurvermogen op. Na afloop van de cursus kun jij rustig ongeveer 30 minuten onafgebroken hardlopen.

Het begin van een ‘hardloopcarrière’
Met deze cursus ga je leren ontspannen hardlopen en ontwikkel je het vermogen om met plezier wekelijks een langere duurloop te gaan doen. Daarnaast gaat je conditie vooruit en leer je te luisteren naar je lichaam. Met de extra inspanning zul je bemerken dat het lichaam positief reageert, beter energieverbruik en afname van spanningen in lichaam en geest. In de cursus leer je hoe je dit ook na de cursus kunt voortzetten.

In 8 weken tijd
Gedurende de 8 cursusweken leer je tijdens de groepstraining het lopen onder begeleiding van je trainer. Daarnaast krijg je een hardloopschema mee om alleen, of samen met een hardloopmaatje te oefenen. Iedereen kan meedoen, de trainer zorgt waar nodig voor differentiatie. De trainer geeft instructies over houding en looptechniek, maar adviseert over blessurepreventie en bij beginnende blessures. Daarnaast krijg je elke week extra kennisinformatie bij via de website.

De cursus ‘Hardlopen rustig van start’ start zondag 6 januari 2019, kost 80 euro en duurt 8 weken. Verzamelen is vanaf 9:00 uur bij De Boshalte.

Wil je meedoen, meld je dan nu aan.