Trainen richting Egmond voor wie het aankan

Cursus bij Phanos ter voorbereiding op de Saucony Egmond Halve Marathon

Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Saucony Egmond Halve Marathon op 14 januari 2018? Doe dan mee aan een van de cursussen die Phanos aanbiedt. Gedurende 2 maanden bereid je je in een trainingsgroep voor op deze befaamde klassieker over het strand en door de duinen.

Vanaf 11 november verzorgen wij voor Phanos de cursus op zaterdagochtend in het Amsterdamse Bos. Verzamelen om 9:15 bij de kluisjes naast het grand café Bosbaan (bij het grote parkeerterrein bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos). Uiteraard wordt in het bos gebruikgemaakt van het terrein (zand en heuvel) om goed op het lopen over het strand en door de duinen voorbereid te zijn. Overigens mag je ook best aansluiten als je niet de halve van Egmond op je programma hebt staan, maar omdat je in de winter niet in je eentje in het donker wilt trainen, omdat je je looptechniek wilt verbeteren, omdat je gewoon wat sneller wilt worden, of omdat je in het voorjaar een marathon wilt lopen en nu alvast een goede basis wilt leggen.

De cursus start op zaterdag 11 en eindigt de week na de wedstrijd op zaterdag 20 januari zodat je bij de laatste training met je trainingsmaatjes nog even de ervaringen kunt uitwisselen en kunt nagenieten van de geleverde prestatie.

  • De trainingen duren ca. anderhalf uur.
  • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down.
  • Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid.
  • Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
  • Een startbewijs voor de halve van Egmond is niet bij de cursus inbegrepen.
  • Vereist beginniveau: je kunt een uur aan een stuk hardlopen (in welk tempo is daarbij van ondergeschikt belang).
  • De kosten bedragen € 66,- te voldoen via een eenmalige automatische incasso.